Zlo je v nas samih - smo pripravljeni tvegati?

Ne prenesem krutosti enega živega bitja do drugega. Vendar nič ni bolj ostudnega, nesprejemljivega kot je krutost odrasle osebe nad otrokom. Kamorkoli se obrnem, lahko vidim, da se takšno in drugačno nesprejemanje, nestrpnost in nasilje, pravzaprav tolerira. Zatiskamo si oči in s svojo brezbrižnostjo spodbujamo izvajanje zla. Prav zagotovo vsak izmed nas, večkrat. 

PREBERI VEČ

Mojemu kužku Snoopy-ju

Na tale precej turoben dan, z vami delim zapis o enem velikem soncu, ki že 6 let ljubeznivo greje moje srce. To je bitje, ki je z menoj preživelo izredno težke in nadvse čudovite trenutke.

Preberi več

Ali si srečna?

Prijateljica me je vprašala, če sem srečna.

Res veliko govorimo o sreči, a vendar se mi zdi, da poredko uporabljamo to besedo v tako direktnem vprašanju: „Ali si Srečen?“.

Preberi več

Mame samohranilke, moj poklon!

Vsak dan se spomnim na to, da mnoge ženske vlogo starševstva v celoti prevzamejo same. Če sem čisto iskrena si ne predstavljam prvega leta sinovega življenja tako, da v njem ne bi bilo tudi njegovega očeta. Iz fizičnega in čustvenega vidika.

Preberi več

Drzne ženske na poti uspeha

Če želiš nekaj več, nekaj svojega in strastnega, pojdi po poti vztrajno, ne glede na dvome okolice. Četudi se ti danes zdi, da morda stopaš iz običajnih okvirjev, naj te to ne ustavi. Potrebna je le odločitev, da se premakneš iz območja udobja, korak za korakom pa boš bližje svojim srčnim ciljem.

Preberi več

Najlepši občutek

Čeprav je že 10 mesecev od tega, se čisto vsak dan spomnim 3. 5. 2018 ob 13:12, ko so mi povsem mojega sinkota položili na prsi. Ne glede na zahtevnost poroda, bolečine, krike, izčrpanost, ki sledi, v tistem trenutku pozabiš na vse, resnično. 

Preberi več

Kje je moj dojenček?

 

Čas gre prehitro naokoli. Pogrešam svojega malega, nebogljenega dojenčka, ki je ranljivo ležal na hrbtu in začudeno gledal naokrog. 

Preberi več

Novi začetek

Danes pišem nov blog, ki je tudi nov začetek Incrementuma, ker vam dolgujem nekakšno »pojasnilo«.

Preberi več

"Družina je ena sama"

Od malih nog nas učijo, še huje, vbijajo nam v glavo, da je družina nekaj najpomembnejšega kar kot posamezniki »imamo«, da je ključni in primarni del naše socializacije, kar je sicer res, najhujše pa, da nas skušajo tako starši, sorodniki kot družba prepričati, da je naša dolžnost znotraj družine vse prenašat, vedno popuščat ter odpuščat, ker je »družina ena sama«. Ja, to so vrline, a ne za vsako ceno!

Preberi več

Ženski, kateri dolgujem VSE in NIČ.

Velikokrat sem se spraševala, zakaj določenih ljudi ni, čeprav jim pripada mesto v mojem življenju. Včasih sem odgovore le stežka našla, potem pa sem na eni točki spoznala, da je čisto v redu, tako kot je. Praznine v našem srcu pustijo pečat, smo pripravljeni odpreti srce drugim ljudem?

Preberi več

Kaj je Incrementum?

Uh …tole je pa, drugače, mnogo drugače, kot če si le zadaš »pisala bom blog«. Imaginacija vs. Realnost! Ljubim oboje in obe sferi bosta deležni svoje, upravičene pozornosti!

Preberi več