Drzne ženske na poti uspeha

V sredo, 20. marca 2019, so kolegice z Zavoda Nefiks v sodelovanju z Borzo dela Mestne knjižnice Ljubljana v Trubarjevi hiši literature organizirale brezplačen dogodek, namenjen mladim, nadobudnim posameznicam, v katerih tli mnogo podjetniških potencialov. V sproščenem vzdušju dogodka, ki je potekal od 10. do 14. ure, so imele možnost slišati prav tisto, kar potrebujejo za svoj »usodni« korak. 

Zbrale so se posameznice, ki s svojimi osebnimi zgodbami navdihujejo druge ženske. Tega dne je bilo torej vse osredotočeno na Njo, ki izpolnjuje svoje srčne želje, ideje, upe in strasti!
Na srečanju je iskreno spregovorilo šest uspešnih in strastnih žensk in odkrito orisalo svojo življenjsko zgodbo, po kateri so stopale včasih zmedene in prestrašene, a trdno odločene, da iz svojega hobija ustvarijo posel.

Pot ni vedno lahka, je polna vzponov in padcev, soočaš se s preizpraševanjem lastnih namenov in vrednot, a nikoli ne podcenjuj pomena, ki ga lahko imaš!

BORBENOST
Petra Greiner, ustanoviteljica Zavoda 13, nas je navdala s sočutno borbenostjo in nas opomnila, da se v podobnih, zahtevnih situacijah znajdemo tudi druge ženske, čeprav imamo včasih občutek, da smo na trnovi poti preizkušenj popolnoma same. Ženska se žrtvuje, ljubi, daje. Zasluži si biti ljubljena, prejemati in imeti čas zase. Prevečkrat pozabljamo nase in na svoje potrebe, celo lažje skrbimo za druge ljudi kot zase. Posveti se sebi! Kaj je tisto, kar nam daje moč in upanje za premagovanje ovir, izzivov in težav?

OZAVEŠČENOST
Polona Štolfa (Zlata ptička) & Manca Behrič (Rifuzl) sta ženski, ki namenjata svoj čas, energijo in ljubezen predvsem družbi in okolju. Ženska je lahko skrbna mati in čudovita partnerica, svoje življenje pa ovrednoti še bolj, ko se posveča tudi okoljevarstvu. Za dosego svojih ciljev moraš biti osredotočena, srčna in pripravljena na trdo delo! Prav tako sprejmi pomoč drugih ljudi, saj sta medsebojna podpora in zaupanje ključ do uspešno vodenega posla.

INOVATIVNOST
Nina Fučko (Offis.si) & Ana Pučko (Anabela) pričata o ljubezni, ki se, ko preide v posel, pretvori v čisto nekaj drugega. »Imej rada, kar počneš,« je njuno srčno vodilo, »naredi vse, da bo tvoje poslanstvo pustilo pečat.« Pomembno je, da se obdamo z ljudmi, ki nam dajejo energijo, in se umaknemo od tistih, ki nam energijo jemljejo. Predvsem pa bodi pripravljena na učenje novih veščin, ki jih boš nujno potrebovala za celotno vodenje svojega posla.

USTVARJALNOST
Renata Medved Šertel (Brlogarka) je prav posebna podjetnica, ki pravi, da nam kreativnost daje navdih, ko pa iz hobija preidemo v posel, nas čaka trdo, trdo delo. Ob vsem pa je ključno, da v svojem delu maksimalno uživamo, saj je to zagotovilo, da bomo zdržale pritisk, ki sledi. Prednost samostojnega podjetništva je v lastnem razporejanju časa, obenem pa to lahko hitro postane pomanjkljivost, saj ob »vsem času na svetu« potrebujemo dovolj zagnanosti, da smo motivirane prav vsak dan.

NE BOM SAMO MAMA!
V modernem toku družbe nismo več tiste, ki vse svoje strasti in potenciale prebujamo le znotraj skrbi za družino in gospodinjska opravila. Vprašaj se, kje si ti, kje je partner, kje je tvoj otrok? Samoizprašuj se in z vsemi odgovori ostajaj zvesta sebi. Tam, kjer lahko, se potrudi po svojih najboljših močeh. Zato, draga ženska, živi tukaj in zdaj, usmeri zanimanje vase, tukaj si tudi ti, ki blestiš na vseh drugih področjih. Če želiš nekaj več, nekaj svojega in strastnega, pojdi po poti vztrajno, ne glede na dvome okolice. Četudi se ti danes zdi, da morda stopaš iz običajnih okvirjev, naj te to ne ustavi. Potrebna je le odločitev, da se premakneš iz območja udobja, korak za korakom pa boš bližje svojim srčnim ciljem.

Uspeh je relativen pojem
Vsaka ženska je že uspešna. Na različnih področjih v svojem življenju je požela številne uspehe, zato je tudi vsak dosežek samo njen in unikaten. Kje se vidi in kako uspešna pa si v prihodnje še želi postati, je stvar njenih lastnih stališč, vrednot in interpretacije. Vse življenje pridobivamo različne izkušnje in se srečujemo z novimi ljudmi, prav tako se skozi proces učenja spreminjajo naše želje in tudi zadani cilji. Spreminjamo se in osebno rastemo, drzno in ponosno stremimo k novim, uspešnim zgodbam. Vsak dan naj bo prispevek k pristnejši različici sebe.

Hvala bo dovolj
Naj omenim še dve čudoviti ženski, ki jima na žalost nismo uspeli prisluhniti na dogodku, pa sta bili kljub temu v mislih z nami: vsestranska ustvarjalka Maja Habjan (Slaščičarna Bella) ter odločna in dobrodelna Ana Lukner Roljič (Anina zvezdica).
Hvala kolegicam, izvrstnim predavateljicam in sponzorjem (Mestna knjižnica Ljubljana, Mestna občina Ljubljana, Trubarjeva hiša literature, Zavod Nefiks, Borza dela ter Urad za mladino pri Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport) za slastno pogostitev na dogodku in predvsem za odlično organizacijo pestrega programa, v okviru katerega je lahko prav vsaka izvedela nekaj, kar ji bo prišlo še kako prav. Nekaj, kar bo še dolgo ostalo v našem spominu. 

 

 

Uporabne povezave:

Mestna knjižnica Ljubljana  FB  https://www.facebook.com/mestna.ljubljana/

Trubarjeva hiša literature  FB  https://www.facebook.com/trubarjevahisa.literature/

Zavod Nefiks  FB  https://www.facebook.com/nefiks.talentiran/