Ali si srečna?

Prijateljica me je vprašala, če sem srečna.

Res veliko govorimo o sreči, a vendar se mi zdi, da poredko uporabljamo to besedo v tako direktnem vprašanju: „Ali si Srečen?“.

Včasih sem ob tem vprašanju dobila nekakšen cmok v grlu, vsa zardela pa sem začela razmišljati, kakšen je sploh "pravilen" odgovor? Ker se pogosto ne srečujemo s tako močnimi, a zelo pomembnimi samoreflekisivnimi vprašanji, nanje tudi bolj razmišljujoče in zmedeno odgovarjamo. 

Prav to vprašanje mi vsakič vzbudi ogromno razburljivih emocij. In čutov. Zmrazi me, prevzame me sto in ena misel.

Misel o tem, kaj zame resnično je sreča, ne samo v odgovorih, katere smo pravzaprav naučeni.

Srečo povezujemo z marsičem, za to je prav, da se ob takih trenutkih poglobimo vase in vprašamo, kaj je tisto, kar nas iskreno osrečuje? Kar polni naše srce, nam vzbuja veselje, polnost in uspeh.

Ja, tudi uspeh povezujem s srečo. Sploh ne v doseganju kariernih, poslovnih uspehov, temveč v premagovanju življenjskih ovir in izpolnjevanju svojih srčnih potencialov ter namenov. Uspeh je v temnih izkušnjah najti povod za boljši danes, učiti se iz lastnih napak in na podlagi teh strmeti k boljši verziji sebe.

Zame je uspeh oprostiti in odpustiti. Tako sebi kot drugim.
Uspeh je v tem, da si sočuten in marljiv, da pomagaš sočloveku.

Uspeh je, da ne obupaš nad seboj in ne obupaš nad njo ali njim. Je uspeh v tem, da odpreš vrata novim priložnostim ter ljudem...

Skozi refleksijo sem skušala iti res dolgo nazaj ... v otroštvo in mladost. Prečesala sem ranljive in borbene trenutke, radostne in veselja polne ... Našla sem odgovore.

Kaj je tisto, kar me res večino časa vodi skozi življenje? Tisto, s čimer sama premagujem te življenjske prepreke in na kakšen način pristopam k situacijem in ljudem?

No, prišla sem do zaključka, da je Ljubezen zame VSE. Vse kar počnem in sem je ena sama Ljubezen.

In to je tudi, kar iščem in želim v ljudeh. Veliko ljubezni, ki jo odsevajo. Ki jo v obilici oddajajo, vendar so jo v procesu rasti pripravljeni sprejemati.

Sreča je ljubiti in biti ljubljen. Hrepeneti po ljubezni, z neizmerno strastjo in vnemo to ljubezen predajati naprej, med ljudi in živali. Med šibke in močne, med sebi podobne in drugačne. Med ljubezni željne in med tiste, včasih nejevoljne in zagrenjene.

Želeti ljudem pokazati, kaj je to ljubezen, da presega ljubljenje sebe ali sočloveka, da je ljubezen pravzaprav povsod in ljubiš lahko marsikaj.

Da je ta občutek, ki te prevzema z ljubeznijo, vse kar v resnici potrebujemo.

Vsakdo potrebuje ljubezen. Veliko nje. Ljubezen ustvarja tudi zdravje, ki pa je naše najvišje dobro. 

Živim, da ljubim in sem ljubljena. In zato, ne glede na vse... Srečna sem.

Hvala dragi prijateljici za vprašanje, ki bi si ga večkrat morali postaviti!

Draga ženska, ali si srečna ? Kaj pa je zate sreča?