Kaj je Incrementum?

Uh …tole je pa, drugače, mnogo drugače, kot če si le zadaš »pisala bom blog«. Imaginacija vs. Realnost! Ljubim oboje in obe sferi bosta deležni svoje, upravičene pozornosti!

Ne le blog, kar si želim je, da to postane intimen kotiček, kanal, kjer lahko vsakdo, ki me začuti, sprosti svoje misli, občutke, tegobe, dvome, tenzije in še marsikaj. Ma, vse vaše ventile! 

Za večino vas (vsaj upam – pojasnim kasneje), bodo moje objave, preko katerih boste izvedeli veliko o mojem razmišljanju, motivacijah, dejanjih, ugotovitvah ter predvsem občutkih in doživljanju sveta in ljudi, ki ga sestavljajo, zelo presenetljive, nepričakovane in morda šokantne izkušnje.

No, to bodo le začetni »šoki«, saj verjamem v to, da boste skozi mojo življenjsko zgodbo in trenutne inspiracije, lahko podoživeli in zaživeli tudi svoje trenutke, sanje, padce, iluzije, hrabrosti, upe, zavrnitve, dosežke, želje, razočaranja, hrepenenja, vzpone, cilje… in predvsem ogromno EMOCIJ, katere so jedro mojega bitja, moja največja motivacija, moje srčno gonilo in neprecenljivo zadovoljstvo. Čustveno polnjenje. O tem bomo veliko razpravljali.

Iskrenost ter hvaležnost, sta moji vrlini, s katerimi se vsakodnevno borim skozi svoje, ne zmeraj lahkotno, a vendarle čudovito življenje, vztrajnost in pogum sta zelo hvaležna ventila, ki ženeta moj življenjski motor in Ljubezen je gorivo, brez katerega mi najbolj srčno rečeno, ni živeti.
Pa naj se sliši še tako poetično, Ljubezen je smisel mojega življenja, brez nje pravzaprav nimam ničesar. 

To kar bom delila z vami, ne bodo iluzije o gradovih v oblakih, ne bodo češnjice na vrhu tortic in ne bodo le motivacijske misli ter nasveti, kako živeti bolj polno in srečno življenje. Bo tudi to, a še zdaleč ne samo to!

Za svojih triindvajset let, lahko ponosno in tudi zgroženo rečem, da imam ogromno takšnih in drugačnih izkušenj, in ne – še zdaleč niso vse biserne in čudovite, pa tudi na vsa svoja dejanja, odnose in reakcije znotraj njih, nisem najbolj ponosna.
Kljub novi eri, kjer vlada vse več individualizma, ukvarjanja s samim seboj, kjer smo priča duhovnim poplavam, komercialnim motivacijskim mislim in knjigam, opažam, da je kontradiktorno vse več ljudi pesimističnih, nezadovoljnih in obupanih, skratka – temačna doba. Vem in čutim, da svetu in ljudem lahko veliko dam, ker so vse moje izkušnje iz lastne perspektive, ne glede na izid, od nekega trenutka dalje, popolnoma POZITIVNE! Fajn se sliši, a ne? 
 

Komaj čakam, da svojo življenjsko filozofijo, ma, ji bom včasih rekla kar Antropologija, podelim z Vami!

K dotičnemu projektu »Vanessin Incrementum« so me pravzaprav vzpodbudile meni najljubše in izjemno pomembne osebe, ki predstavljajo velik del mojega življenja, predvsem najboljša prijateljica Ivana, brez katere Incrementuma sploh ne bi bilo, moj dragi prijatelj Rene, večna podpornica Špela in moja predraga življenjska sopotnika Matej in kužek Snoopy.  Vi me že dolga leta nagovarjate, da je moje misli in besede potrebno razširiti med še več ljudi. Zahvala gre še mnogim drugim prijateljem in čisto vsi boste svoje hvale javno deležni, ker je prav tako! HVALA, DA STE.
 
Kar vam obljubljam zdaj in bom vsekakor še večkrat ponovila je to, da sem in bom do vas vselej ISKRENA. Ker se iz dneva v dan, vse bolj trudim biti direktna in iskrena do sebe, kar je ena izmed težjih stvari, ki jih človeško bitje premore, iskren in pošten samo-odnos, bom svojo iskrenost delila tudi z vami. Ko pričneš tako delovati, je božansko!
V nasprotnem primeru tale blog ne bi imel smisla. Ključ je v iskrenosti. 

Življenje me je tekom svojega otroštva ter mladosti, pa tudi v razburkanem obdobju, ki ga diham zdaj, postavilo zanimivim in v tistih trenutkih nerazumljivim preizkušnjam naproti.
Od nekdaj sem se v vse kar se mi je dogajalo, predvsem v odnose in so-človekove besede ter dejanja, do onemoglosti poglabljala in skušala (velikokrat neuspešno – vsaj v danem trenutku) vsemu temu najti konkretno bistvo. Nenehno sem iskala odgovore na eksistencialna vprašanja in se ob težkih preizkušnjah spraševala "Zakaj ravno jaz?". Ta veličastni Zakaj mi še danes ne da miru, preprečuje mi miren spanec, vzpodbuja nočno »ptičkovanje« in kopiči vojno idej preden se pogreznem v cenjeni spanec.
Posebnost tega »Zakaj-a« je v tem, da me, ko najdem njegov »Zato« (ki je velikokrat le moja interpretacija in lastna realnost), do onemoglosti žalosti in ob enem do skrajnosti razveseljuje.

Ivana mi je nekoč dejala, da je moj dvojni S – VaneSSa, potrebno poudariti, saj predstavlja mnogo mojih karakteristik kot so spoštljivost, skrb, sprejemanje, sposobnost samorefleksije, sočutje in strast.  Predvsem pa intenzivnost le teh.

"VaneSSa dvojno čuti, dvojno ljubi, oddaja dvakratno mero življenjske energije, ona je 2 x večja, ne od drugih, a od svojega 'alter ega', svoje zavesti in ovir na poti." Seveda sem se z njenimi besedami popolnoma poistovetila, ker to res Sem.

Jah …to sem jaz, Vanessa, z dvojnim S-om. Vsemu bi našla rada razlog, prebrodila in preskočila vse trdnjave in meje, da (pretresljivemu) Zato-ju, pridem do dna, ga oskrunim, z-analiziram, predelam na prafaktorje … In ni mi žal!
Se tudi ti večkrat počutiš podobno?

Veselim se vsakega novega Zakaj-a in vsakega tisočega Zato-ja. Za nameček sem še tehtnica po horoskopu, pa saj ne da bi temu noro zaupala, ampak – teh notranjih tenzij je po navadi neskončno. Zmešnjava, vam povem!  
In v vsem tem Kaosu …Kako vzpostaviti red, urejeno in mirno življenje, ki poleg svoje živahnosti in tempirane energične bombice, hrepeni po harmoniji in notranjem miru?!? Po skladnosti in ob enem svobodi?

Veliko odgovorov sem izumila sama, za veliko njih se še borim, garam …za marsikaterega niti približno nisem sigurna, da stoji, ni me tega strah, skrb pa še vedno ostaja. Za svoj cilj pa nenehno Živim in se ne dam … KER,
 
jaz grem naprej, jaz sem se sama naravnala tako, da svetu in ljudem dajem vse, včasih celo več kot zmorem – in to dragi moji, bi rada delila z vami!

Uvodno predstavitev Incrementuma, bi pa rada zaključila z začetno provokacijo, »da vas bodo moje objave, preko katerih boste izvedeli veliko o mojem razmišljanju, motivacijah, dejanjih, ugotovitvah ter predvsem občutkih in doživljanjih sveta in ljudi, ki ga sestavljajo, zelo presenetile in celo šokirale«.

Namreč …večina ljudi, ki me osebno ali vsaj pobližje ne pozna, »vidi« v meni predvsem tisto, kar je očem skrito. Ravno za to, Vanessin Incrementum, ni namenjen le ljudem, ki me že v štartu »začutijo«, a tudi vsem tistim, ki imajo zaradi najrazličnejših razlogov ter motivov zakoličeno predstavo o meni kot osebnosti, le zaradi ene izmed VLOG, ki jih v svojem življenju igram oziroma opravljam.

Ja, prav berete … VSI STE DOBRODOŠLI! Tudi moj namen ni, da bi me vsi dojeli ter doživljali, kakor bi si jaz želela, ampak, ker sem prepričana v to, da z mnogimi lahko najdemo skupno pot, se že zdaj neizmerno veselim in komaj čakam to novo, avanturistično popotovanje.

Ne bom rekla, da si ne želim stopiti v srca več ljudi, tudi tistih, ki mi zaenkrat še ne poznate, ker bi se s tem na velikooo zlagala. To je vendarle eden izmed smislov mojega življenja, moj ključen namen pa je, vsaj malce premakniti marsikatero življenje in predvsem mišljenje. Razmisleke o drugih ter predvsem mišljenje o sebi.

Rada bi vas vzpodbudila k ukvarjanju s samim seboj, samorefleksiji in samo-identifikaciji, rada bi se skozi svojo ustvarjalnost in vaša doživetja učila in predajala svojo včasih naivno, a ob enem zrelo modrost, pripomogla k vašem še intenzivnejšem čustvovanju, še bolje – čustvenem polnjenju, izražanju ter empatiji.

Rada bi vas do solz nasmejala in do solz razjokala, rada bi delila svojo gorečo sposobnost doživljanja Sveta z Vami!

Dragi bralci,

tu dovoljena vsa vaša doživetja, občutki in interpretacije! Ljudje smo si tako različni in to je ena izmed stvari, ki jo neizmerno občudujem in sprejemam pri nas. Zato, mini nasvet ob branju mojega bloga:

bodite VI! Dovolite si biti VI in samo VI, vsakršna reakcija in refleksija je dovoljena, kako je fajn biti takoooo Svoboden.

Kar zagotavljam pa je…
Pričakujte nepričakovano! Tako kot tudi jaz, ki vedno znova sama sebe presenečam… presegajte meje svojih lastnih zmogljivosti!
HVALA  in veselim si skupnega srečevanja med blog vrsticami. 

VaneSSa