Domači njoki v paradižnikovi omaki z bučkami

Domači krompirjevi njoki:

Sestavine:

- Krompir 1kg
- Polnozrnata pirina moka 200g
- Jajce 2
- Sol

Postopek:

1. Krompir olupimo in operemo, zrežemo ga na kose
2. V večjem loncu ga zalijemo s hladno vodo in kuhamo približno 20 min
3. Odstavimo krompir, ga odcedimo in ga pretlačimo
4. Prestavimo ga v veliko posodo in mu dodamo jajce ter sol
5. Mešamo in postopamo dodajamo še pirino moko, testo mora postati prožno
6. V velik lonec pristavimo vodo za njoke, medtem pa se lotimo njihove priprave
7. Na deski naredimo dolg svaljek, ki ga narežemo na poljubno debele njoke
8. Njoke skuhamo v osoljeni vodi, ko priplavajo na površje, so kuhani

Paradižnikova omaka z bučkami

Sestavine:

- Čebula 1
- Česen 2 stroka
- Bučka 1 večja
- 5 svežih paradižnikov ali 1 paradižnikova mezga
- Sol, poper, kumina, kajenski poper, bazilika, origano in peteršilj
- Olje

Postopek:

1. Olupi čebulo in česen ter ju sesekljaj
2. Na olju ju prepraži, da lepo zadišita
3. Dodaj oprano in narezano bučko ter vse skupaj prepraži za nekaj minut
4. Dodaj paradižnike ali mezgo in po potrebi malo vode, glede na gosto, katero želiš doseči
5. Posuj z začimbami  (pri meni so omenjene obvezne)
6. Kuhaj v pokriti posodi približno 20min

Tako, njoki že čakajo, da jih preliješ z okusno omakico.
Pa dober tek!