Pisana zelenjava z dimljenim tofujem

Sestavine:

- Rdeča čebula 1 kos
- Česen 3 stroki
- Korenček 1
- Špinača 3 zamrznjene kockice
- Bučka 1
- Stročji fižol 1 pest
- Grah 1 pest
- Kolerabica ¼ 
- Dimljen bio tofu 150 g 
- Češnjev paradižnik 3
- Ovsena smetana (lahko tudi sladka navadna)
- Olje, voda
- Sol, poper, curry


Postopek:

1. Sesekljaj čebulo in česen, dobro operi vso zelenjavo
2. Na poljubne koščke nareži zelenjavo in tofu
3. Na olju prepraži čebulo in česen ter hitro dodaj dimljen tofu
4. Dodaj zelenjavo, prepraži in posuj s curryem v prahu
5. Če je potrebno, dolij malce vode in vsebino duši v pokriti ponvi toliko, da se zelenjava zmehča
6. Kakšnih 7 min pred koncem kuhanja, dodaj še smetano in lepo pokuhaj
7. Soli in popraj po okusu

Dober tek!

*Zraven se najbolj prileže navaden ali pastinakov pire, lahko pa jeste tudi samostojno s kakšnim kosom kruha. 
* Lahko postrežete tudi z rižem, testeninami ali kakšnim drugim žitom (kvinoja, ajda itd.)