Šampinjoni z jajci

Kombinacija je odlična. Hitro pripravljeno, obrok pa je primeren tako za zajtrk, kosilo kot za večerjo.

Sestavine:

- Čebula 1 kos
- Česen 3 stroki
- 250 g šampinjonov (lahko nadomestite z drugimi gobami)
- 3 jajca
- smetana (po želji)
- olje
- sol, poper in peteršilj


Postopek:

1.  Spereš gobice in jih osušiš
2. Sesekljaš čebulo in česen, gobice narežeš na lističe
3. Na olju prepražiš čebulo in ko postekli dodaš še gobice
4. Hitro dodaš nasekljan česen in vse skupaj pražiš kakšne 3 minute, da gobice spustijo vodo
5. Po potrebi doliješ malce vode in v pokriti posodi dušiš gobice približno 5 minut
6. Na koncu v ponev vmešaš jajca in počakaš da lepo zakrknejo
7. Po želji jed dodatno obogatiš z žlico sladke ali kislo smetane
8. Soliš popraš in posuješ s peteršiljem

* Jed se odlično prileže s kosom dobrega kruha, za pomakanje.