Veganski pirini mafini z dvojno čokolado

Suhe sestavine: 

- Polnozrnata pirina moka 230 g
- Kakav 30 g
- Sladkor 90 g
- Vanilijev sladkor 1
- Bio pecilni prašek (vinski kamen) – lahko tudi navaden 1
- Jedilna čokolada 300 g
- Lanena ali chia semena (kot nadomestek jajc) 3 žlice
- Malo soli

Mokre sestavine: 

- rastlinsko mleko 200 ml (jaz sem dala ovseno)
- rastlinsko olje ½ deci
- rum 2 žlici
- voda 6 žlic 

Postopek: 

1. Preseješ moko, kakav in pecilni prašek, vse skupaj zmešaš
2. Pripraviš mešanico lanenih semen in vode, zmešaš, daš v hladilnik, da malo odstoji
3. Sladkor, vanilijin sladkor in rum zmešaš skupaj
4. Mleko in olje zmešaš skupaj
5. Suhe sestavine daj na kup in jim primešaj mokre sestavine, dodaj pripravljeno mešanico semen in vode
6. V mafin modelček daj papirnate košarice
7. V vsako košarico položi 1 žlico zmesi in nanjo dodaj košček ali dva čokolade (odvisno koliko velike koščke imate) –mora prekriti cel mafin
8. Preko čokolade vlij še po 1 žlico preostale zmesi
9. Pečica, ogreta na 180 stopinj, približno 15 – 20min (odvisno od pečice)
10. Daš ven iz pečice in košarice preložiš iz modelčka na drugo površino

Dober tek!